sotafreja.blogg.se

Livet är inte alltid en dans på rosor.

Barn med hörselskada.

Publicerad 2016-06-21 21:55:13 i

BVC besöket.
När min dotter var fyra år gammal, så skulle hon göra ett vanligt besök på BVC.  Men det vi inte visste var att detta besök skulle förändra våran vardag och framför allt hennes. 
Hon klarade inte hörsel testet.
Vi fick remiss till öron mottagningen.
Där fick hon göra flera olika hörsel test vid olika tillfällen. Men hon hörde precis lika dant på alla.

Läkarbesök.
Hon fick en jätte bra läkare som förklarar bra och är ärlig om situationen.
Hon hadde en pärlcysta i mellanörat. 
Saken var den att den hadde blivit så stor att den täckte hela mellanörat. Hon måste opereras innan det blir värre.

Operation.
Ja då var det dags för operation. Så svårt och så jobbigt att lämna över sitt barn i deras händer. Men jag visste att det hadde kommit en specialist för denna operation. 
Operationen varade i flera timmar och jag om hennes pappa var nervösa och oroliga.
Tillslut så ringer dom från uppvaket. 
Hon hadde ONT. Jag kände mig så hjälplös. Läkaren var sedan in och förklarade att han varit tvungen att ta bort allt inne i mellanörat. Dom hadde satt in ett inplantat i örat.

Återbesök.
På återbesöket så tyckte läkaren att hon borde kunna få bättre hörsel. Trumhinnan går inåt. Det är för stor tryckskillnad. För att få till detta så ville dom sätta rör. Det första åkte ut. Så dom fick sätta ett till. Före detta så kollade läkaren om hon kunde tryckutjämna. Men det kunde hon inte. Varken med ballong eller genom att hålla för näsan. Läkaren kollade med kamera I näsan och hittade orsaken. 

Vid nästa besök så konstaterade läkaren att inplantatet har tippat omkull. Han börjar fundera på en ny operation och skulle diskutera saken med en annan läkare. Om dom även kan operera orsaken till att hon inte kan tryckutjämna. 

Hörcentralen
Nu har vi fått tid på hörcentralen för att få en hörapparat. Där fick hon välja själv hur den skulle se ut och dom ställer den efter hörsel prov och önskningar.
Sista gången vi var dit nu så var hörseln sämre. Hon vill inte använda hörapparaten pga svamp bakom örat och röret har kommit ut.
Nu väntar vi på att få tid på öronmottagningen igen.



I dag är hon 6 år.

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela